PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σύμπτωση;


Το Περιστέρι πέρασε θριαμβευτικά από τη νέα Σμύρνη κερδίζοντας 66-61 τον Πανιώνιο και το ημερολόγιο θαρρείς γύρισε επτά χρόνια πίσω (έξι αγωνιστικές περιόδους), τότε που για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2003-04, είχε επίσης επικρατήσει με 67-62.

Μεσολάβησαν, η απουσία μας από την Α1 και η περυσινή βαριά ήττα με 86-63, όμως πλέον η αγωνιστική φιλοσοφία είναι ίδια με τότε και εκφράζεται πάλι από τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είχε επίσης εκείνη την εποχή την ομάδα στα χέρια του.

Κάτι θα έχετε ακούσει για το DNA (της άμυνας) του Περιστερίου.

Τσιάκος: «Κάναμε αυτό που ξέρουμε καλά»

Ο Γιώργος Τσιάκος έχει την εμπειρία να δει καθαρά και να μιλήσει για την καινούργια ομάδα του Περιστερίου που δημιουργείται:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι έπειτα από μια κακή ήττα που κάναμε στο γήπεδό μας με την ΑΕΚ μπορέσαμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να πάρουμε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη. Στο πρωτάθλημα, εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, παίζονται όλα τα παιχνίδια και πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Γι αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα στο γήπεδο και προσπαθούμε να το βγάζουμε στους αγώνες. Με τον Πανιώνιο κερδίσαμε διότι κάναμε αυτό που ξέρουμε καλάκαι μας λέει ο προπονητής μας: παίξαμε καλή άμυνα και χρησιμοποιήσαμε το μυαλό μας στην επίθεση, αξιοποιώντας όλους τους παίκτες.

Εχουν μικρύνει, λοιπόν, οι αποστάσεις. Μήπως πρέπει και η ομάδες να μπουν στη λογική ότι θα χάνουν πιο συχνά στην έδρα τους;

Εμείς σίγουρα δε θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη λογική! Ηταν πολύ κακή ήττα αυτή που κάναμε με την ΑΕΚ, αλλά τη χρησιμοποιήσαμε προς όφελός μας και αυτό φάνηκε με τον Πανιώνιο. Θέλω να πιστεύω ότι και στη συνέχεια θα αποκομίσουμε περισσότερα οφέλη.

Μετά τον αγώνα στη Ν. Σμύρνη ο Μάικλ Κινγκ, για λογαριασμό όλων σας, αφιέρωσε τη νίκη στους φιλάθλους του Περιστερίου.

Τη θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη, διότι ξέρουμε ότι υπάρχει αντιπαλότητα Περιστερίου, Πανιωνίου. Νομίζω ότι τους ευχαριστήσαμε. Ελπίζω να έρθουν και στο γήπεδο, διότι χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Σε μια δύσκολη χρονιά, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα.

Μπαίνεις στη λογική του «αν είχαμε κερδίσει» για τα παιχνίδια με Κολοσσό και ΑΕΚ στα οποία είχαμε προβάδισμα 19 και 13 πόντους.

Αν είχαμε κάνει ακόμα δυο νίκες θα ήμασταν εξωπραγματικά καλά, όμως δε θέλουμε να μεμψιμοιρούμε. Εχουμε μάθει να κοιτάζουμε μπροστά. Αυτές οι ήττες μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι. Ραντεβού στο παιχνίδι με τον Ικαρο…

Μίλησαν οι άμυνες και στο γυναικείο

Εχασε έδαφος η γυναικεία ομάδα μπάσκετ στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην Α’ ΕΣΚΑ, μετά την ήττα της στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής από τον Αγιο Ελευθέριο 39-31 ο οποίος παραμένει αήττητος.

Τα δεκάλεπτα: 9-9, 7-5, 11-7, 12-10

Διαιτητές: Καραβίτης, Αποστολίδης

ΜΕΛΑΣ (Μάλαμα): Γκόγκου, Τσιφτελή 13(1), Αθανασίου 3(1), Φλίγκου, Κερπέ Δ. 3(1), Σταυράτη 3(1), Μιχοπούλου, Λεκαράκου 3(1), Μακρυνίκα 14, Θεωδορακοπούλου.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κολτσίδας): Κοντοέ 2, Σκεπετάρη, Μπενέκη 4, Σερέτη 7(1), Γκούμα, Ψωμά, Μουστάκα 4, Σιούκα 7, Χρονοπούλου 6, Χιώτη 1, Χαραλαμπάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Leave a Comment