PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συμπλοκή στον Πειραιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και Αναρχικών



Ένταση και μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας ατόμων που συμμετείχε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Πειραιά και μελών της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσαν επίσης συγκέντρωση κοντά στο Δημοτικό Θέατρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων όταν αντιλήφθηκαν έναν χρυσαυγίτη του επιτέθηκαν φραστικά και τότε εκείνος κάλεσε ομοϊδεάτες του.

Επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου ενώ δεν έλειψαν οι μάχες σώμα με σώμα. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε προσαγωγές.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά έχουν αποκλειστεί ενώ στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου έχει τοποθετηθεί κλούβα των ΜΑΤ για να μην υπάρξει νέα «συνάντηση» μελών από τις δύο συγκεντρώσεις.

Ανάλογα μέτρα της αστυνομίας έχουν ληφθεί και έξω από το λιμάνι του Πειραιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό προκειμένου να μην επιχειρήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν πορεία προς τους χώρους λιμανιού.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδος», ενώ αναφέρει ότι «το κράτος που ληστεύει τον Έλληνα φορολογούμενο σιτίζει δωρεάν μαχαιροβγάλτες από την Αφρική και την Ασία».

«Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά και τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους στο λιμάνι του Πειραιά» αναφέρει η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

https://www.youtube.com/watch?v=a9kibDWru9Q

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment