PeristeriNews.gr
Media

Συμπαράσταση στους έλληνες δημοσιογράφους


Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλούν τις ελληνικές αρχές να λάβουν δράση για την προστασία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις.

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλούν τις ελληνικές αρχές να λάβουν δράση για την προστασία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις.

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν από τις Βρυξέλλες, οι ομοσπονδίες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι πρόσφατα δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, καλώντας παράλληλα τις Ελληνικές Αρχές να λάβουν δράση για την προστασία των ΜΜΕ και του προσωπικού τους.

«Είναι σημαντικό, εν καιρώ κρίσης η ελευθερία του Τύπου να γίνεται σεβαστή. Αυτό αφορά τόσο τις Αρχές, όσο και τους πολίτες, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο αισθάνονται δυσαρέσκεια για το κατεστημένο» επισημαίνει στην ανακοίνωση η Πρόεδρος της ΕΟΔ, Άρνε Κόενινγκ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και μελών των ΔΟΔ και ΕΟΔ και την ίδια εβδομάδα έλαβαν χώρα κι’ άλλες βίαιες επιθέσεις με στόχο δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, από αναρχικές ομάδες.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι στις 12 Ιανουαρίου οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις παραπομπές των συλληφθέντων υπόπτων για συμμετοχή στη Βίλα Αμαλία, εμποδίστηκαν από την αστυνομία να εισέλθουν στα δικαστήρια. Το περιστατικό καταδίκασε ο πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλια, τονίζοντας ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί πρέπει να δράσουν σθεναρά για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου».

Η ανακοίνωση καταλήγει, ζητώντας τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τις επιθέσεις και την παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη.

Η ΔΟΔ έχει πάνω από 600.000 μέλη σε 134 χώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η τηλεθέαση που έκανε ο τελικός της Eurovision 2024

Peristeri News

Το ERTFLIX η πιο δημοφιλής ελληνική πλατφόρμα

Peristeri News

ΕΡΤ: Αύριο ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού Eurovision

Peristeri News

Leave a Comment