PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στρατιωτικοί επέβαιναν στο τουρκικό ελικόπτερο


Τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες επέβαιναν στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και τα οκτώ μέλη του πληρώματος ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Όλοι τους συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενώ το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται.

Εξετάζεται αν πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι ζήτησε από την Ελλάδα την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ μελών του τουρκικού στρατού.

Την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών ζητεί από την Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόκειται για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που προσγειώθηκαν το μεσημέρι με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όλοι τους ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment