PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 57 οι νεκροί στα Τέμπη


Τους 57 έφτασαν οι νεκροί από την φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως είπε, μιλώντας το μεσημέρι στον Realfm, έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί χθες στο νεκροτομείο.

Η κ. Λεονταρή τόνισε ακόμη ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Ταυτοποιήθηκαν 9 σοροί

Tην ταυτοποίηση εννιά σορών, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί εννέα σοροί από το δείγμα dna που έδωσαν χθες οι συγγενείς και από αυτό που λήφθηκε από τα θύματα, και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Είναι προτεραιότητα, κάθε άλλη δουλειά έχει μείνει πίσω στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας», είπε.

Τους αναζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ίδια ώρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες συγγενών και φίλων για να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φονική σύγκρουση.

Οι αγνοούμενοι των Τεμπών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι νέα παιδιά, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ώρα του φρικτού δυστυχήματος που συγκλόνισε την χώρα και τον κόσμο.

Για την επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στα όρια του βαγονιού- μπαρ (το δεύτερο κατά σειρά βαγόνι) με το βαγόνι της δεύτερης θέσης (το τρίτο κατά σειρά βαγόνι) μίλησε νωρίτερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως έκανε γνωστό, στο συγκεκριμένο σημείο στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα σε «πολύ κακή κατάσταση» λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης. «Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν σε ένα σημείο και λόγω της σύγκρουσης πέρασε πάνω από το σώμα τους όλο το φορτίο», ανέφερε σημειώνοντας ότι γίνεται προσεκτική διαχείριση ώστε να ανασυρθούν.

Προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης

Όσον αφορά την απόδοση ευθυνών, προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το μεσημέρι πήρε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, που οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο 59χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης των συγκοινωνιών στην κακουργηματική της μορφή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στο πλαίσιο που του αναλογεί. Πρέπει να ψάξουμε όχι το δέντρο, αλλά το δάσος» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένα δάσος ευθυνών» και μία «συγκλίνουσα αμέλεια από πολλούς παράγοντες».

Νέα παραγγελία Ντογιάκου

Τον άμεσο εντοπισμό των υπευθύνων της τραγωδίας στα Τέμπη «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν», ζητεί με νέα παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Λάρισας που εποπτεύει των ερευνών.

Με την νέα του παραγγελία ζητεί να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, να κινηθεί σε κάθε κατεύθυνση η έρευνα, να συγκεντρωθούν άμεσα όλες οι αποδείξεις και να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο σύντομα το ανακριτικό έργο για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ντογιάκος,

Ξεκίνησαν οι αγωγές

Παράλληλα, η πρώτη αγωγή από επιβάτη στο μοιραίο τρένο κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος, Γιώργος Μπαρτζώκης, είπε πως η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους πολυτραυματία που νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο πελάτης του, που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι, έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, ενώ τζάμια έχουν μπει στα μάτια του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment