PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο αεροδρόμιο Ατατούρκ


Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης. Από τους 41, οι 23 είναι Τούρκοι, οι 10 είναι πολίτες ξένων χωρών και οι τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 37 από τους 41 νεκρούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Αναπάντητα παραμένουν εξάλλου πολλά ερωτήματα γύρω από την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Παρότι η τρομοκρατική ενέργεια αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που έκανε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ωστόσο προς το παρόν γίνεται λόγος μόνο για ενδείξεις.

Ως προς τον αριθμό των δραστών, στην επίσημη εκδοχή, αλλά και στις δημοσιογραφικές πληροφορίες, γίνεται λόγο για τρία άτομα.

Ο πρώτος πυροβόλησε εναντίον του πλήθους έξω από το κτήριο των διεθνών πτήσεων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Ο δράστης τραυματίστηκε και στη συνέχεια έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του. Οι άλλοι δύο δράστες, στο μεταξύ, κατάφεραν να μπουν στο κτήριο, όπου και αυτοί πυροβόλησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν την έκρηξη του υλικού που είχαν επάνω τους.

Το κύριο ερώτημα που διατυπώνεται σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Κι αυτό τη στιγμή που από την Τρίτη το πρωί ήταν δεδομένη η αμερικανική προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

Από την Τρίτη το βράδυ παρατηρούνται στην Τουρκία προβλήματα στην πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα όπως facebook, twitter και youtube.

Η κρατική Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνίας, η οποία είναι αρμόδια για θέματα Διαδικτύου, σε ανακοίνωσή της, υπενθύμισε την απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών που επιβλήθηκε το βράδυ. Επεσήμανε μάλιστα ότι θα ακολουθηθεί νόμιμη διαδικασία εναντίον όσων αναρτούν στο Διαδίκτυο εικόνες από τις επιθέσεις, πράγμα που «εξυπηρετεί τους σκοπούς της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment