PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στους 22 οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ


Συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες το βράδυ μετά από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μάντσεστερ ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επί τόπου αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό» που μετέφερε.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 59 άτομα.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. (τοπική ώρα – 00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας) τις πρώτες αναφορές για την έκρηξη. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου «Μάντσεστερ Αρένα», το οποίο έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, ενώ τη συναυλία παρακουθούσαν πολλά παιδιά. Η έκρηξη σκόρπισε τον πανικό και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες έφεραν τραύματα από θραύσματα.

Μία μάρτυρας, που παρακολούθησε τη συναυλία, είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, ενώ ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό, καθώς χιλιάδες άτομα άρχισαν να τρέχουν για να εγκαταλείψουν τον συναυλιακό χώρο. «Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν» δήλωσε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Το «Μάντσεστερ Αρένα» το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη κλίμακα συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις. Τον Μάρτιο, ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment