PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Στον “Πλακιά” συναντήθηκε το παρελθόν και το παρόν του Γ.Σ. Περιστερίου


Σε μια όμορφη και ζεστή βραδιά στο γνωστό μεζεδοπωλείο, “Ο Πλακιάς”, συναντήθηκε το «χθες» και το σήμερα του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου λίγο πριν η Περιστεριώτικη ομάδα συμπληρώσει 45 χρόνια ζωής.

Ήταν εκεί παίκτες της πρώτης ομάδας του συλλόγου (Παύλος Σιδέρης, Αλέκος Πάτσης, Τάκης Σιαντίκος), ιδρυτικά διοικητικά μέλη (Νίκος Πέππας, Παναγιώτης Κοτσώνης), μπασκετμπολίστες, προπονητές και παράγοντες που οδήγησαν την ομάδα από το ανοιχτό γήπεδο της Πρόνοιας, το οποίο έχει πάρει το όνομα του εμπνευστή του ΓΣΠ αείμνηστου Πλούταρχου Βυλλιώτη, στα «σαλόνια» του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ (Παύλος Αραποστάθης, Γιώργος Αγιασωτέλης, Αργύρης Πεδουλάκης, Γιάννης Κομματάς, Κώστας Καττής, Θοδωρής Πρισκομάτης, Νίκος Τσαγκόπουλος, Μιχάλης Γρυλλιωνάκης, Νίκος Κασουρίδης, Γιάννης Μυλωνάς, Μπάμπης Βυλλιώτης, Αχιλλέας Μέντζος, Κώστας Κατιντζάρος, Θανάσης Σταμάτης, Δημήτρης Κουστένης, ο γενικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων σήμερα Κώστας Κώτσης και ο Βαγγέλης Γλυκός) μέχρι τους εκπροσώπους της νεώτερης επιτυχημένης γενιάς, τους Μάνο Παπαμακάριο, Αλέκο Πέτρουλα, Γιάννη Κρητικό και Μάνο Κότση.

12799243_483518768504945_427359894546523933_n

Έδωσαν επίσης το «παρών» ο γιατρός Περικλής Παπαλός, ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπαλής, όλοι με σημαντική προσφορά στο Περιστέρι, και ο ακούραστος «εργάτης» του συλλόγου Στέφανος Φώτου.

Ξεχωριστές οι παρουσίες της Ελισάβετ Φάσουρα Χατζηαγγελή, συζύγου του αείμνηστου Νίκου Φάσουρα, και του Ξενοφώντα Βυλλιώτη, αδελφού του αείμνηστου Πλούταρχου.

Ο δήμαρχος Περιστερίου και πιστός φίλος του ΓΣΠ Ανδρέας Παχατουρίδης ήταν εκεί για να θυμηθεί τα παλιά και να δηλώσει την συμπαράσταση του στην προσπάθεια του συλλόγου.

12472347_483520871838068_9168960856693617424_n

Την ιδέα για το reunion των 45 χρόνων της ιστορίας του Περιστερίου είχε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα των παλαιμάχων του ΓΣΠ από τα χέρια του Γιώργου Αγιασωτέλη, και την υλοποίησε η διοίκηση (Μάκης Παπαθεοδώρου, Μπάμπης Καραθάνος, Μανώλης Μουστάκης) μαζί με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Τζένη Γαλάνη.

Ο πρόεδρος του Περιστερίου και «ζωντανή ιστορία» του συλλόγου, καθώς ήταν παίκτης της πρώτης ομάδας του ΓΣΠ, Φίλιππος Κότσης, ανέπτυξε το όραμα της διοίκησης για το μέλλον του συλλόγου: Την αξιοποίηση των πλούσιων υποδομών που υπάρχουν στην πόλη και βρίσκονται στην διάθεση του συλλόγου, προκειμένου ο ΓΣΠ να δημιουργήσει ανθρώπους που θα βάζουν όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνική ζωή τους το «εγώ» κάτω από το «εμείς», και τις καλύτερες ακαδημίες μπάσκετ στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Περιστερίου τόνισε ότι η ανάπτυξη των υποδομών και των ακαδημιών του συλλόγου μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα και πως είναι πολύτιμη η συνδρομή όλων των παλιών αθλητών, προπονητών και παράγοντων. Γι΄αυτό τους κάλεσε να συνεισφέρουν με τον τρόπο που θα επιλέξει ο κάθενας στην κοινή προσπάθεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment