PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στον Πειραιά ακόμη 638 πρόσφυγες και μετανάστες


Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», με 638 πρόσφυγες και μετανάστες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 240 άτομα από τη Χίο και 398 από τη Μυτιλήνη. Εντός της ημέρας θα καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» με 79 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο και πέντε από την Κω.

Πούλμαν έχουν μεταβεί και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες για διάφορα κέντρα φιλοξενίας στα Γιάννενα, ωστόσο πολλοί αρνούνται να επιβιβαστούν φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν και ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ή διαμένουν σε σκηνές μέσα στο λιμάνι ανέρχεται σε 4.500 άτομα περίπου, μετά και τον χθεσινό κατάπλου του «Νήσος Μύκονος» με 430 πρόσφυγες.

Χθες μόνο 349 πρόσφυγες και μετανάστες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους του σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο χθεσινές συμπλοκές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment