PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στον εισαγγελέα η λίστα με τους 32 πολιτικούς



Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το ΣΔΟΕ σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το ΣΔΟΕ σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να διαβιβαστεί ο φάκελος των 32 πολιτικών στο ΣΔΟΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πάει ο φάκελος στη Βουλή.

Με εντολή του πρωθυπουργού, ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα, μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.
Με σχετικό έγγραφό του που διαβιβάστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως το ΣΔΟΕ διερευνά τη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων 32 πολιτικών προσώπων, τα οποία παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό».

Ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, επισήμανε ότι στην τρέχουσα χρονική περίοδο το ΣΔΟΕ διερευνά τους φακέλους «πόθεν έσχες» 32 πολιτικών προσώπων, στο πλαίσιο ελέγχου πολιτικών, στελεχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και -πρώην και νυν- δημόσιων λειτουργών.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο αριθμός των ελεγχόμενων προσώπων «δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου» και υπογράμμισε ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους, οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής «σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο».

«Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το θέμα.

Ζήτησε μάλιστα να πάει ο φάκελος των «32» και στη Βουλή. «Ατιμωρησία αλά Ζήμενς, τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment