PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στον “αέρα” η κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο



Το Yπουργείο Εσωτερικών καλεί τους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους με τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, λόγω της εξαγγελθείσης πρόθεσης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους με τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Έτσι θα μπορέσουν με ασφάλεια να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους στα αρμόδια Πρωτοδικεία έως τις 17 Οκτωβρίου.

Η έκκληση αυτή γίνεται λόγω της εξαγγελθείσης πρόθεσης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζητούν νέα εκλογική αποζημίωση για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στους Δήμους.

Το υπουργείο δηλώνει προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ πως, ύστερα από διεκδίκηση της Ομοσπονδίας, η εκλογική αποζημίωση ενσωματώθηκε στο βασικό μισθό των εργαζομένων ως ειδικό επίδομα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως «η προσπάθεια καθιέρωσης ενός νέου εκλογικού επιδόματος αυτή την περίοδο θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή διάκριση σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ εμμένει στις αποφάσεις της για απεργία το συγκεκριμένο διάστημα και επισημαίνει πως δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τα ΚΕΠ.

Τέλος, η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με στόχο τη λήψη και άλλων μέτρων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment