PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Αισιόδοξος για την ενταξιακή διαδικασία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ


Την αισιοδοξία του ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποφασιστεί να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε τη σημερινή ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της πρώτης συνόδου κορυφής του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 16 Ιουλίου.

Σχολιάζοντας τη στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο γενικός γραμματέας είπε ότι θεωρεί πως είναι «δεσμευμένος» στο ΝΑΤΟ και ότι έχει αποδείξει αυτή τη δέσμευσή του με πράξεις και όχι με λόγια.

Τέλος, ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου, θα γίνουν σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των διατλαντικών δεσμών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιταλία: Καταδικάστηκαν πάνω από 200 κατηγορούμενοι μέλη της Ντράνγκετα

Peristeri News

Ισπανία: Τη νέα του κυβέρνηση ανακοινώνει ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristeri News

Νέος πρόεδρος της Αργεντινής ο Χαβιέρ Μιλέι

Peristeri News

Leave a Comment