PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στοχευμένες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, αντιδρόντας στο νέο ωράριο


Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά το 30% των φαρμακείων που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Με στοχευμένες κινητοποιήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά το 30% των φαρμακείων που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

«Το 30% των φαρμακείων σημαίνει 1.300 φαρμακεία στην Αττική. Ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα δεν θα βγάζουν, ενώ εκείνες τις ημέρες και ώρες δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα συνταγογράφησης».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα προχωρήσουμε σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα Δευτέρες, Τετάρτες και Σάββατα να μείνει η πρωτεύουσα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

Ο κ. Λουράντος είπε ότι συνεχώς στοχοποιούνται τα φαρμακεία στις συζητήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των επαγγελμάτων. «Το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση» είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι όσοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο θα προχωρήσει σε αφαίρεση αδειών για ένα μήνα, ο κ.Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment