PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Υπουργικό της Δευτέρας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα


Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 – 2013.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 – 2013.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι το πακέτο δεν πρόκειται να κλείσει στο σύνολό του, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν φύγει για λίγες ημέρες από την Αθήνα, αλλά θα επιστρέψουν από την Τετάρτη, οπότε και θα μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Αποφάσεις αναμένονται, όμως, στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και δεν αποκλείεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ, πώληση του καζίνου της Πάρνηθας και επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος».

Ανοιχτά παραμένουν σημαντικά θέματα, όπως, υπό ποιο σχήμα θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Σημειώνεται, πάντως, ότι σε προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε αποδεκτή πρόταση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να υπογράψουν όλοι οι υπουργοί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να υιοθετήσει προτάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες εξυπηρετούν τον κοινό στόχο της αντιμετώπισης της κρίσης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ μαζί τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment