PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στο Περιστέρι το πιο σύγχρονο Άλσος της Αττικής (videos)


Ένα μήνα πριν από την ολοκλήρωση της ανάπλασής του, επιθεώρησαν το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός και ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης

O Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, πραγματοποίησε στις 17 Φεβρουαρίου 2012, επίσκεψη στο Άλσος Περιστερίου λίγες εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασής του, όπου ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνο Παπαντωνίου.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ τόσο ο κ. Σγουρός, όσο και ο κ. Παχατουρίδης υπογράμμισαν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο αναψυχής, σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν την πράσινη όαση, για περίπατο οι μεγάλοι και παιχνίδι οι μικροί.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου ευχαρίστησε τον κ. Σγουρό για το έμπρακτο ενδιαφέρον για την πόλη του, σημειώνοντας τη σημαντική στήριξη που παρέχει στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε την προτεραιότητα της Περιφέρειας να αποδίδονται τα χρήματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια στους Δήμους, μέσω τέτοιων έργων.

O κ. Σγουρός επανέλαβε ότι το έργο είναι το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμου Περιστερίου, ενώ εξήρε την προσωπικότητα του κ. Παχατουρίδη, που καθημερινά είναι δίπλα στον πολίτη και την πόλη του σαν ένας «εργάτης» της καθημερινότητας.

Την άριστη συνεργασία επιβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαντωνίου, μιλώντας με θερμά λόγια για το επίπεδο συνεργασίας του πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων Βασίλης Κόκκαλης, και ο Περιστεριώτης Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καράμπελας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το έργο προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και κατασκευάστηκε με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου στα πλαίσια προγραμματικής Σύμβασης.

Σημειώνεται ότι η έναρξη των εργασιών έγινε τον Μάρτιο του 2010 και αφορά στην πλήρη ανάπλαση Άλσους σε έκταση περίπου 28 στρεμμάτων.

Ειδικότερα οι εργασίες που έγιναν αφορούν:

  • Στη διατήρηση των υφιστάμενων δένδρων και φυτών και ενίσχυση του αστικού πρασίνου.
  • Νέες δαπεδοστρώσεις την κεντρικής πλατείας στην είσοδο του Άλσους.
  • Αναδιαμόρφωση υφιστάμενου αμφιθεάτρου.
  • Ανακατασκευή πεζοδρομίων.
  • Αναδιαμόρφωση των εσωτερικών διαδρόμων του Άλσους με χώρους στάσης και δημιουργία καθιστικών.
  • Ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση της δευτερεύουσας εισόδου.
  • Αναδιοργάνωση παιδότοπων με σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Εγκατάσταση δικτύου αυτόματου ποτίσματος σε όλη την έκταση του Άλσους.
  • Εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.
  • Κατασκευή στεγάστρων, πέργκολες, κρήνες κλπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment