PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στο Περιστέρι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συγκρότημα στην Ελλάδα (video)


Το νέο σχολικό συγκρότημα αναμένεται να δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή του Μπουρναζίου όπου και ολοκληρώνονται αυτό τον καιρό οι εργασίες κατασκευής του.

Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι στα όρια του Δήμου Περιστερίου, το οποίο θα ανεβάσει πολλά επίπεδα την εκπαίδευση στην πόλη μας.

Ως γνωστόν ο Δήμος Περιστερίου έχει υψηλότερες ανάγκες από το μέσο όρο της Αττικής σχετικά με τη βαθμίδα επαγγελματικής εκπαίδευσης, και διαθέτει 6 σχολικές μονάδες με περίπου 1.740 μαθητές αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα σχολεία συστεγάζονται σε κτίρια προδιαγραφών Γυμνασίου ή Λυκείου, το οποίο σημαίνει μη κατάλληλη υποδομή, χωρίς ειδικές αίθουσες για εργαστήρια.

Στο νέο σχολείο που δημιουργείται θα υπάρχουν τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια και αίθουσες, που θα εκτοξεύσουν την τεχνολογική εκπαίδευση των μαθητών.

IMG_2155

Η ανέγερση του πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή του Μπουρναζίου επί των οδών Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Λευκωσίας, Παπαρηγοπούλου και Μουσουνίτσας (ΟΤ.1005) σε οικόπεδο το οποίο έχει απαλλοτριωθεί και έχει ενταχθεί στα ΣΔΙΤ.

Η κατασκευή του έργου υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες από τώρα ενώ χρηματοδοτείται με ίδια και δανειακά κεφάλαια του ιδιώτη αναδόχου και το δημόσιο δεν εκταμιεύει κεφάλαια κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιόδου κατασκευής αρχίζει το 25ετές διάστημα της λειτουργίας.

Στο νέο σχολείο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες και πήραν μια πρώτη γεύση από το τεράστιο σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment