Πολιτική

Στο οχυρό Ρούπελ ο ΠτΔ

«Το οχυρό του Ρούπελ και η ιστορία του μας διδάσκει ότι τα μεγάλα ιδανικά, όταν έχουν συνεπείς και αποφασισμένους υποστηρικτές και μαχητές, δεν πέφτουν»,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Οχυρό Ρούπελ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Όπως είπε,  «αυτό το δίδαγμα, το οποίο κάνουν πράξη καθημερινώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί, ιδίως υπό τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις, εθνική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες, και πρωτίστως για όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου».

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στο Οχυρό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ηρώο των πεσόντων, επιθεώρησε άγημα του στρατού και κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στη στοά του Οχυρού από τον διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχη Ιωάννη Γκουτζουρέλα. Εκεί, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και άναψε κερί στο εικονοστάσι. Επισκέφθηκε, επίσης, το παρατηρητήριο και το μουσείο του Οχυρού.

Μετά την επίσκεψη στο Οχυρό, ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε για το ιερό ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, όπου οι μοναχές του έχουν ετοιμάσει υποδοχή με ξενάγηση και γεύμα.

 

Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Δεν θα κρυφτώ πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν διεκδικώ μία κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών

Peristeri News

Leave a Comment