PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο νέο ΕΣΥ συγχωνεύσεις κλινικών και συνδιοικήσεις


Επιστημονικές συνεργασίες προβλέπει το τελικό σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, εκτός από τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις συνδιοικήσεις.

Επιστημονικές συνεργασίες προβλέπει το τελικό σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, εκτός από τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις συνδιοικήσεις.

Οι αλλαγές αυτές δίνουν το «πράσινο φως» και για μετακινήσεις προσωπικού εντός των νοσοκομειακών συγκροτημάτων που δημιουργούνται.

Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει «ψαλίδι» στις διοικήσεις: οι 175 διοικητές και υποδιοικητές θα μειωθούν σε 144.

Πιο συγκεκριμένα οι 131 διοικητές θα γίνουν 77, όσα δηλαδή θα είναι και τα κύρια νοσοκομεία υπό την εποπτεία των οποίων θα λειτουργούν τα όμορα αυτών.

Έτσι, μεταξύ άλλων κοινό διοικητή θα έχουν τα τρία Παίδων – «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης» αλλά και τα τρία πανεπιστημιακά – δηλαδή, το «Αρεταίειο», το «Αιγινήτειο» και το «Ευγενίδιο». Παρόλα αυτά, σε ό,τι αφορά την δεύτερη περίπτωση αναμένεται κοινή υπουργική τροπολογία.

«Η ανάγκη της αναδιάρθρωσης των δυνάμεων είναι γνωστή» τόνισε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την σημερινή παρουσίαση του σχεδίου προσθέτοντας ότι ο λαός πληρώνει ετησίως 24 δις ευρώ για την υγεία, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε.

Σε ό,τι αφορά το νέο ΕΣΥ συμπλήρωσε πως «θα μπορεί να διοικηθεί ευκολότερα ενώ παράλληλα η ψηφιοποιημένη διοίκηση θα επιτρέψει μεγαλύτερες και σημαντικότερες αλλαγές ως προς την λειτουργία του».

Πάντως, εκτός από τις συγχωνεύσεις κλινικών το σχέδιο προβλέπει και συνεργασίες νοσοκομείων, όπως είναι αυτή του «Ωνασείου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με το «Αττικόν». Όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Πολύζος, οι συνεργασίες αυτές θα έχουν επιστημονικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι «haircut» δρομολογείται και στα κρεβάτια των νοσοκομείων: οι οργανικές κλίνες από 46.873 γίνονται 35.815 με τον υπουργό Υγείας να τονίζει ότι υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μειώσεις.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε με απόλυτο τρόπο, οι ρυθμίσεις αυτές δεν συνεπάγονται απολύσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment