PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γερούν Ντέισελμπλουμ


Τον κ. Ντέισελμπλουμ υποδέχθηκε στα σκαλιά του Μεγάρου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 14.00 ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον κ. Ντέισελμπλουμ υποδέχθηκε στα σκαλιά του Μεγάρου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Οι σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ είναι καθοριστικής σημασίας.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «με αυτή την επίσκεψη ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους μας που θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής μας οικονομίας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα παραδώσει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους φάκελο τόσο για το τετραετές πρόγραμμα ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στο οποίο είχε αναφερθεί ο Πρωθυπουργός, όσο και για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα στη συζήτηση στο ΥΠΟΙΚ η ελληνική πλευρά δηλώνει έτοιμη να εισέλθει και σε τεχνικές λεπτομέρειες, με κοστολόγηση των μέτρων που προτίθεται να λάβει, παρουσιάζοντας λύσεις για τη χρηματοδότησή τους.

Επί της ουσίας, λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, από σήμερα ο Πρωθυπουργός κυρίως όμως ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης, «ξεκινούν ένα μπαράζ συναντήσεων με αξιωματούχους άλλων χωρών -πρωτίστως Ευρωπαίων- οι οποίες θα κορυφωθούν με την παρουσία του Πρωθυπουργού στη σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment