PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μπαράκ Ομπάμα


Ο Πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Αμερικανό Προέδρο Μπαράκ Ομπάμα στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και έπειτα από μία χειραψία εισήλθαν στο εσωτερικό. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Aλ. Τσίπρας: Ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις για χρέος – Κυπριακό

Την ελπίδα για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το χρέος και το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και ευχήθηκε σύντομα «οι κόποι και οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση».

«Ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση υπεράσπισης των πανανθρώπινων αξιών, αλλά μάχεται και στο σήμερα για αυτές» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για την επίσκεψή του στην Αθήνα και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, «θα είναι πολύ ουσιαστικό και θα δώσει σημαντικά αποτελέσματα».

Όπως είπε, η παρουσία του στην Αθήνα από μόνη της μπορεί να δώσει σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα.

Ομπάμα: Βιώσιμη ανάπτυξη μόνο με ελάφρυνση χρέους

Τη θέση του ότι από μόνη της η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε ότι εμμένει στην άποψη ότι για μια βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση χρέους.

Επίσης, ευχαρίστησε εκ νέου την Ελλάδα για την συμπόνοια με την οποία αντιμετώπισε τους πρόσφυγες και για τη συνεργασία προκειμένου να βρεθεί λύση για το προσφυγικό.

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Ομπάμα σημείωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία, με τη συνεργασία των ΗΠΑ, θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Τέλος, ανέφερε ότι θεωρεί τη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment