PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο λεξικό της Οξφόρδης το Brexit


Μπορεί οι διαδικασίες για το «διαζύγιο» της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν ακόμη αρκετό δρόμο, ωστόσο ο όρος «Brexit», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ευρέως την τελευταία χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ολόκληρο τον κόσμο, κέρδισε ήδη μια θέση στο Oxford English Dictionary (OED).

Σύμφωνα με το λεξικό, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, ως Brexit ορίζεται «η (προτεινόμενη) αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική διαδικασία που σχετίζεται με αυτήν».

Σε ό,τι αφορά την ετυμολογία του Brexit, αποτελεί συνδυασμό των λέξεων «British» και «Exit» και ακολουθεί χρονικά την εμφάνιση του «Grexit», το οποίο επίσης αποτελεί νέα είσοδο στο λεξικό, σύμφωνα με το Associated Press.

Μεταξύ των λέξεων που καταχωρήθηκαν στην τελευταία επικαιροποίηση του λεξικού είναι και ο όρος «YouTuber», που περιγράφει εκείνους που παράγουν βίντεο, προκειμένου να τα δημοσιεύσουν στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Το λεξικό της Οξφόρδης συγκεντρώνει περισσότερες από 829.000 λέξεις, καταγράφοντας διαχρονικά την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment