PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο Ιράν ο Πούτιν για επίσημη επίσκεψη


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έφτασε στην Τεχεράνη για επίσημη επίσκεψη η οποία θα είναι αφιερωμένη στη Συρία, στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Πούτιν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μεραμπάντ λίγο μετά τις 13:45 (τοπική ώρα, 12:15 ώρα Ελλάδας). Ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει εντός της ημέρας σε τριμερή συνάντηση με τον Ιρανό ομολογό του, Χασάν Ρουχανί και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Πριν από τη συνάντηση, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολλούς Ρώσους αξιωματούχους και υπουργούς, θα έχει διμερή συνάντηση με τον κ. Ρουχανί και θα γίνει δεκτός από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι διμερείς συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην κρίση στη Συρία και στην κατάσταση που δημιουργείται μετά την απειλή των ΗΠΑ ότι θα αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Αν και επί χρόνια ήταν ανταγωνιστές, Ιράν και Ρωσία είδαν τις σχέσεις τους να αναθερμαίνονται μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και εδώ και κάποια χρόνια συνεργάζονται ολοένα και πιο στενά υπέρ των κοινών γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Εξάλλου οι δύο χώρες είναι οι βασικοί υποστηρικτές της Δαμασκού και μαζί με την Τουρκία διεξάγουν διαπραγματεύσεις που επικεντρώνονται σε στρατιωτικά, ανθρωπιστικά και τεχνικά θέματα προκειμένου να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment