PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο φως άλλες τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας


Τέσσερις ακόμη υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων διερευνήθηκαν και εξιχνιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας – επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος άλλων δύο ατόμων.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.

Σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (usb).

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment