PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» τα αρχεία της κλινικής στο Περιστέρι


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα αρχεία από τις δυο κατασχέσεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι όπου διαπιστώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ενώ έχουν χαθεί πέντε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φακέλους με κρίσιμα στοιχεία από το αρχείο της κλινικής που εξετάζει εξονυχιστικά ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενεργεί και την σχετική έρευνα.

Ωστόσο, όπως επισήμαναν αρμόδιες πηγές οι εν λόγω φάκελοι θα πρέπει να μελετηθούν από ειδικευμένο γιατρό και εξ αυτού του λόγου δεν αποκλείεται στα αμέσως επόμενα στάδια της έρευνας η εισαγγελία να δώσει εντολή για τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η έρευνα διενεργείται μετά από εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευ. Ιωαννίδη.

Μάλιστα, χθες ενώπιον του εισαγγελέα κλήθηκε και κατέθεσε στέλεχος του ΕΟΔΥ, για την κλινική «Ταξιάρχαι».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάθεση του στελέχους του ΕΟΔΥ αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα σε ενδεχόμενη έλλειψη εγρήγορσης στην τήρηση πρωτοκόλλου ασφαλείας. Ακόμη, φέρεται να έκανε ακριβή περιγραφή των ξαφνικών και πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού που εκδηλώθηκαν στην κλινική.

Η εισαγγελική έρευνα έχει ως αντικείμενό της να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί από τους υπευθύνους κατά το νόμο, τυχόν αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Τέλος, η κλινική «Ταξιάρχαι» σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Απόστολου Λύτρα, αναφέρει ότι έχει τηρήσει απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, δεσμεύτηκε να προσκομίσει στην εισαγγελία, τους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Υγείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλα τα στοιχεία, που της ζητηθούν, προκειμένου όπως επισήμανε, να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε καμία πλημμέλεια εκ μέρους της.

«Η κλινική εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας ,σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊου» ανάφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της και σημείωνε: «Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς, και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα. Νοιώθουμε συντριβή για την απώλεια της ζωής ασθενών μας, τους οποίους, όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος».

 

Πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment