• Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Στο Ε.Β.Ε.Α. χτες ο Β. Κικίλιας

Peristeri News
Οκτώβριος09/ 2010

Συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Βασίλη Κικίλια, είχε χτες στο Ε.Β.Ε.Α. ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Α. στη μάστιγα του παραεμπορίου. Ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον κ. Κικίλια αναλυτικά τις θέσεις του ΕΒΕΑ και κυρίως την πρότασή του για τη σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, την οποία αντιμετώπισε ιδιαίτερα θετικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του Συνδυασμού Αττική: Νέα Προοπτική. Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά και το ζήτημα της πολύ χαμηλής απορρόφησης του ΠΕΠ Αττικής από το ΕΣΠΑ, που ανέρχεται μόλις στο 7,5%, παρά το γεγονός ότι αφορά τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην οποία κατοικεί σχεδόν ο μισός ελληνικός πληθυσμός.

Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε υπέρμαχος της αξιοποίησης των ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη της περιφέρειας Αττικής και τόνισε ότι θα διεκδικήσει και αρμοδιότητες και κονδύλια για τη δημιουργία έργων υποδομής, που εντέλει θα ενισχύσουν και την επιχειρηματικότητα και, κυρίως, τις τοπικές αγορές.

Ο κ. Μίχαλος έθεσε στον κ. Κικίλια και τα ζητήματα της δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ. στο νομό Αττικής, του πλαισίου για την εμπορική πολεοδομία, την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και ζήτησε την ενεργή παρέμβαση της Περιφέρειας και σε ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των αγορών, που δεν ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητά της.

Γ.Μ.