Περιφέρεια Αττικής

Στο 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου η Ρένα Δούρου

Η επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ζωής” στην Περιφέρεια Αττικής επισκέφθηκε το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου και ξεναγήθηκε στους χώρους των Εξωτερικών Ιατρείων και των Εργαστηρίων καθώς και στο Εμβολιαστικό Κέντρο.

Τη Ρένα Δούρου συνόδευαν ο Χρήστος Πολυχρονίου, γιατρός του Κέντρου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας, Αναπληρωτής συντονιστής Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Κώστας Βλάχος, γιατρός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και ο Σπήλιος Μπίθας, μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης και έλλειψης ειδικοτήτων (οφθαλμίατρου, ουρολόγου, γαστρεντερολόγου, ενδοκρινολόγου, κ.α.).

Παράλληλα τέθηκαν και όλα τα ζητήματα που πηγάζουν από την απόφαση της Κυβέρνησης να καταστήσει τα δημόσια Νοσοκομεία σε μίας νόσου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε σειρά κρίσιμων προβλημάτων. Συγκεκριμένα στην έλλειψη προσλήψεων που υπονομεύει την λειτουργία του κέντρου Υγείας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας, στην έλλειψη αντιδραστηρίων και την δυσλειτουργία συνεργασίας με το κεντρικό εργαστήριο της 2ης ΥΠΕ.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν επίσης και την διακοπή, εδώ και δύο χρόνια, των προγραμμάτων Πρόληψης, Οικογενειακού Προγραμματισμού, Ανώδυνου Τοκετού και των κατ’ οίκον επισκέψεων σε λεχώνες. Πέρα από την ανάγκη επανέναρξης αυτών των προγραμμάτων, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν την κρίσιμη σημασία για τις δομές Υγείας της Δυτικής Αθήνας που έχει η επαναλειτουργία του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών που λειτουργούσε καθημερινά με 5 ειδικότητες (παθολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, χειρούργο και οδοντίατρο), καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

“Κυβέρνηση και Περιφέρεια αδιαφορούν συστηματικά για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επιλέγοντας συστηματικά την επικοινωνία και όχι την ουσία. Όμως υγειονομικοί και πολίτες υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες αυτών των επιλογών. Τα προβλήματα που μας περιέγραψαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, εδώ στο Περιστέρι, στη συνάντησή μας, είναι ενδεικτικά. Υποστελέχωση, ελλείψεις υποδομών, εγκατάλειψη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται με τα σχέδια της Κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ που θα σημάνει τη διάλυση του δημόσιου τομέα υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων”, σημείωσε η Ρένα Δούρου.

Related posts

Δύναμη Ζωής: Στο έλεος των κουνουπιών οι πολίτες της Αττικής

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου

Peristeri News

Μπαράζ ελέγχων σε κυλικεία σχολείων της Περιφέρειας Αττικής

Peristeri News

Leave a Comment