PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στήθος με στήθος Μέρκελ – Σουλτς σε δημοφιλία


Υψηλή δημοσκοπική δημοφιλία σημειώνει ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας με το κεντροαριστερό SPD Μάρτιν Σουλτς. Η δημοφιλία του είναι αντίστοιχη εκείνης της κεντροδεξιάς καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στο 41%.

Συγκεκριμένα το 64% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού, ενώ μόνο το 14% εμφανίζεται κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του SPD τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Εάν εξελέγετο καγκελάριος άμεσα απο τον λαό, τότε ο κ. Σουλτς και η κ. Μέρκελ θα λάμβαναν αμφότεροι 41%. Αυτό σημαίνει -2% για την καγκελάριο και +5% για τον υποψήφιο του SPD σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.

Επίσης το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο. Το 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον νέο αρχηγό του. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Σουλτς φτάνει το 60%.

Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η καγκελάριος έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Μάρτιν Σουλτς το ίδιο πιστεύει το 68%. Αξιόπιστη θεωρεί την Άγκελα Μέρκελ το 64%, ενώ τον κεντροαριστερό αντίπαλό της το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63%, με τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο να απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών.

Οπως σχολιάζει το ARD στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, ο κ. Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ, αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιάς πολτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment