PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Ερντογάν


Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στην αρχική ανταπόκριση στον φονικό σεισμό.

«Την πρώτη μέρα αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά μετά τη δεύτερη μέρα και σήμερα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», είπε σημειώνοντας ότι υπήρξαν προβλήματα στους δρόμους και στα αεροδρόμια, αλλά η κατάσταση θα βελτιώνεται καθημερινά.

«Αύριο και στη συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε ακόμη κάποια θέματα με τα καύσιμα … αλλά θα τα ξεπεράσουμε και αυτά», πρόσθεσε μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμούς που έστησε η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Καχραμάνμαράς κοντά στο επίκεντρο του σεισμού ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 8.574. Πλέον συνολικά μαζί με τους νεκρούς της Συρίας έχουν καταμετρηθεί 11.200 νεκροί.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον τουρκικό λαό να δείξει υπομονή και να παραμείνει ενωμένος. Οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μόνο τις ανακοινώσεις των αρχών και να αγνοούν τους «προβοκάτορες», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται για έλλειψη πόρων και αργή ανταπόκριση από τους αξιωματούχους.

Θα χτιστούν νέα σπίτια, διαβεβαίωσε, υποσχόμενος ότι δεν θα μείνει κανείς στους δρόμους. Η κυβέρνηση στοχεύει να χτίσει κατοικίες εντός ενός έτους για όσους έχουν μείνει χωρίς στέγη στις 10 επαρχίες που έχουν πληγεί από τον σεισμό, εξήγησε ανακοινώνοντας επίσης πως οι οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό θα λάβουν 10.000 λίρες.

«Είναι η ώρα να είμαστε ενωμένοι», πρόσθεσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «αν κάποιος προτιμά να μην μείνει σε σκηνές, μπορούμε να τον μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία στην Αλάνια, τη Μερσίνα και την Αττάλεια» στις ακτές της Μεσογείου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment