PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Στις ομάδες του Basketball Champions League 2020-21 φιγουράρει το Περιστέρι


Μπορεί η σεζόν 2019-20 να μην έχει ολοκληρωθεί, κάτι που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο όμως το BCL ετοίμασε ήδη την επόμενη αγωνιστική περίοδο με αρκετές νέες, ισχυρές ομάδες να συμπεριλαμβάνονται στο γκρουπ.

Θα είναι η πέμπτη χρονιά του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ μόνιμα παρούσα σε αυτό και το Περιστέρι να μπαίνει στη λίστα για δεύτερη σεζόν σεζόν.

Όσον αφορά στην τρίτη εκπρόσωπο της Ελλάδας για φέτος, τον Ηρακλή, είναι η πρώτη φορά που θα λάβει μέρος στη λίγκα, αντικαθιστώντας τον συμπολίτη του, ΠΑΟΚ, που έπαιξε και πέρυσι στο Basketball Champions League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να παλέψει για να μπει στους ομίλους, καθώς θα ξεκινήσει από την προκριματική φάση σε αντίθεση με την ΑΕΚ και το Περιστέρι.

Οι 28 ομάδες των ομίλων

Από τις 44 ομάδες, οι 41 τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα του οικείου πρωταθλήματος και 14 είναι πρωταθλήτριες στη χώρα τους.

Εκπροσωπούνται 25 χώρες, με πέντε συμμετοχές από την Τουρκία.

Υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τη βαθμολογία, η Τουρκ Τέλεκομ δεν θα μπορούσε να είναι παρούσα στη διοργάνωση.

Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που παρουσιάζονται εξαιτίας του COVID και με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την προηγούμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν κανονικά μία θέση στην Regular Season της επόμενης σεζόν, το συμβούλιο του BCL έδωσε τέσσερις θέσεις στην Τουρκία.

Ετσι η Τουρκ Τέλεκομ, έρχεται ως πέμπτη ομάδα.

Από τη Γερμανία θα αγωνιστεί μόνο η Μπάμπεργκ, καθώς, η Λούντβισμπουργκ, αν και είχε κάνει αίτηση, την απέσυρε, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η εποχή COVID.

Η Όλντενμπουργκ, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής, αλλά με δύο εβδομάδες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή.

Με 28 ομάδες να έχουν σιγουρέψει την παρουσία τους στους ομίλους, το BCL δημοσιοποίησε τη σχετική λίστα.

Η κλήρωση των γκρουπ θα γίνει στις 15 Ιουλίου.

Οι ομάδες είναι: ΑΕΚ, Μπάμπεργκ, Σαραγόσα, Σολέ, Νταρουσάφακα, Σάσαρι, Νίμπουρκ, Φάλκο Σομπατέλι, Φορτιτούντο Μπολόνια, Γαλατάσαραϊ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Χολόν, Μπρίντιζι, Τενερίφη, Ντιζόν, Λιμόζ, Νίζι Νόβγκοροντ, Περιστέρι, Καρσίγιακα, Μπιλμπάο, Ρίτας Βίλνιους, Σαν Πάμπλο Μπούργος, Στρασμπούρ, Σταρτ Λούμπλιν, Τόφας Μπούρσα, Τουρκ Τέλεκομ, Ρίγα.

Οι ομάδες των προκριματικών

Ο Ηρακλής θα συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες για την είσοδο στα γκρουπ και μαζί του βρίσκονται επίσης οι: Άνβιλ (Πολωνία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Μπάλκαν Μπότεβγκαρντ (Βουλγαρία), Μονς-Ενό (Βέλγιο), Ντνίπρο (Ουκρανία), Ντόναρ Χρόνινγκεν (Ολλναδία), Φρίμπουργκ (Ελβετία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ιγκοκέα (Βοσνία), Κεραυνός (Κύπρος), Λόντον Λάιονς (Αγγλία), Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία), Σπόρτινγκ Κλουμπ (Πορτογαλία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Κλουζ (Ρουμανία).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment