PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στις κορυφαίες θέσεις ανακύκλωσης ενδυμάτων ο Δήμος Περιστερίου


Μια ακόμα επιβράβευση στον τομέα της ανακύκλωσης απέσπασε ο Δήμος Περιστερίου.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, ο Δήμος Περιστερίου κατέκτησε την πέμπτη θέση σε αποκομιδή ενδυμάτων και υποδημάτων στη χώρα.

Το βραβείο που παρέλαβε η Αντιδήμαρχος προέρχεται από την εταιρεία που έχει αναλάβει το κομμάτι της ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων σε εκατοντάδες Δήμους της Ελλάδας.

Στην πόλη μας υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι κάδοι που έχουν μωβ χρώμα και πρόκειται για ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών, λευκών ειδών, τσαντών και αξεσουάρ.

Πως μαζεύονται τα ρούχα;

⇒ Η RECYCOM τοποθετεί ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων (χρώματος κόκκινο και μοβ), σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημαρχεία κλπ. σε συνεργασία με Δήμους / Επιχειρήσεις. Οργανισμοί που μπορούν να προσφέρουν φιλοξενία σε ανάλογους χώρους ή/και να προτείνουν κατάλληλους χώρους, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.

⇒ Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από εκπαιδευμένο προσωπικό της RECYCOM και αποθηκεύονται στις αποθήκες μας για σκοπούς διαχείρισης.

Τι κάνει η εταιρεία με τα ανακυκλωμένα ρούχα;

⇒ Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.

⇒ Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.

⇒ Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment