PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα στη Βρετανία για παραμονή στην Ε.Ε.


Στις 23 Ιουνίου θα διενεργηθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ διεμήνυσε πως μία έξοδος από την Ε.Ε. «θα απειλούσε την οικονομική και εθνική ασφάλεια». Όπως είπε οι Βρετανοί «θα κληθούν να λάβουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη χώρα τους, το μέλλον και τα παιδιά τους».

«Δεν αγαπώ τις Βρυξέλλες. Αγαπώ τη Βρετανία. Είμαι ο πρώτος που λέει ότι πρέπει να βελτιωθεί η Ε.Ε. κατά πολλούς τρόπους» σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν θα πω ποτέ ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός Ευρώπης. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το ερώτημα είναι που είναι καλύτερα, πιο ασφαλής και ισχυρή». Την απόφαση, υπογράμμισε o κ. Κάμερον, θα τη λάβουν οι Βρετανοί και ο ίδιος, όπως είπε, θα κάνει ό,τι καλύτερο για την υπηρετήσει.

«Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είχε δηλώσει νωρίτερα η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. «Η Ε.Ε. απέχει πολύ από το τέλειο και κανένας δεν πρέπει ν’ αμφιβάλλει ότι η συμφωνία αυτή πρέπει ν’ αποτελέσει τμήμα μιας συνεχούς διαδικασίας αλλαγής και μεταρρύθμισης» ανέφερε η Μέι.

«Κατά την άποψή μου, για λόγους ασφάλειας και προστασίας κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αλλά και του εμπορίου με την Ευρώπη, που διασφαλίζει την πρόσβαση στις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να παραμείνουμε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Μήνυμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια έστειλε και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του θα είναι «πιο ασφαλής» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε πιο ισχυροί, πιο ασφαλείς και καλύτερα από κάθε άποψη εντός της Ε.Ε.» τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC. «Η εναλλακτική θα ήταν ένα τεράστιο άλμα στα τυφλά, με το ρίσκο, που αυτό ενέχει για τη χώρα, την οικονομία και την ασφάλειά μας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment