• Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Στις 16 Ιουνίου η συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Peristeri News
Μάι25/ 2021

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν είχαν συνομιλίες πριν μία εβδομάδα στην Ισλανδία, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση.

Και οι δύο δήλωσαν ότι έχουν σοβαρές διαφορές ως προς το πώς βλέπουν τα διεθνή ζητήματα, αλλά μπορούν να βρουν τρόπους για να συνεργασθούν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες βοήθησαν τη Μόσχα να αποφασίσει για την συνάντηση κορυφής των δύο προέδρων.

«Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, το ότι η συνομιλία, η οποία, όπως είπε ο Λαβρόφ ήταν εποικοδομητική, είναι επίσης ένα γεγονός, το οποίο είναι θετικό. Αλλά είναι προφανές ότι αυτή η διαδικασία δεν θα είναι απλή. Έχουν συσσωρευθεί πολλά προβλήματα. Αλλά τουλάχιστον, οι συνομιλίες που έγιναν χθες στο Ρέικιαβικ, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, θα βοηθήσουν αναμφίβολα στην ανάλυση που γίνεται στη Μόσχα σχετικά με την συνάντηση των δύο προέδρων», δήλωσε ο Πεσκόφ.