• Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Peristeri News
Ιούλιος09/ 2020

Πρεμιέρα κάνουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η περίοδος των εκπτώσεων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, με το προτεινόμενο από τον Σύλλογο ωράριο  λειτουργίας να είναι 11:00 – 18:00. Τα καταστήματα μπορούν, ωστόσο, να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

Ο ΕΣΑ σημειώνει πως η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Παράλληλα, δίνει οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες οφείλουν να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.