Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στήριξη Σι Τζινπίνγκ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Την στήριξή του στη χώρα μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος μπροστά από τις Καρυάτιδες.

Είχε προηγηθεί αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Αναφορά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είχε κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόποσή του στο χθεσινό γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις και 400 ευρώ – Μείωση ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου

Peristerinews.gr Newsroom

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη

Peristerinews.gr Newsroom

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση επιχείρησε να πάρει τις περιουσίες των πολιτών νύχτα»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment