• Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Στην τελική ευθεία η απογραφή πληθυσμού – Τι συμβαίνει στο Περιστέρι

Peristeri News
Ιανουάριος13/ 2022

Στην τελική ευθεία έχει μπει η απογραφή πληθυσμού με τους απογραφείς να πραγματοποιούν τις τελευταίες κινήσεις ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Να αναφέρουμε ότι η απογραφή πληθυσμού έχει λάβει παράταση και συνεχίζεται κανονικά, αφού κρίθηκε σκόπιμο από την ΕΛΣΤΑΤ να παραταθεί η διαδικασία γιατί υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, αφενός με τον κορωνοϊό, αλλά και λόγω της εορταστικής περιόδου.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν προκύπτει ότι αρκετοί πολίτες δεν θέλησαν να συμμετέχουν στην απογραφή ώστε να αντιδράσουν κάτι που δεν έχει καμία βάση αφού η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

Όσον αφορά το Περιστέρι, η απογραφή συνεχίζεται με τα στοιχεία που προκύπτουν να δείχνουν μια μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έχουν απογραφεί είναι κοντά στο νούμερο της προηγουμένης απογραφής ενώ απομένουν ακόμα κατοικίες που θα απογραφούν.

Οπωσδήποτε η κατάσταση με την πανδημία δεν ωφέλησε σε καμία περίπτωση την απογραφή ενώ ομολογουμένως και το Κράτος δεν επέδειξε την πρέπουσα σημασία στην απογραφή όπως για παράδειγμα επέδειξε στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Είδαμε αρκετά διαφημιστικά για τον εμβολιασμό σε αντίθεση με την απογραφή που σε πανελλαδική εμβέλεια έπαιξε μόνο ένα σποτ.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια η απογραφή δεν θα ολοκληρωθεί βιαστικά ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν πιο σωστά στοιχεία για να μην υπάρξουν μελλοντικές οικονομικές αδικίες προς τους Δήμους και ειδικότερα τους πολίτες.