PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού οι «Boney M»


Με ένα δυνατό μουσικό χαρτί, τους θρυλικούς «Boney M», η Πάτρα με τους χιλιάδες επισκέπτες της θα αποχαιρετήσει το φετινό Πατρινό Καρναβάλι ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους απανταχού καρναβαλιστές για την επόμενη χρονιά.

Οι «Boney M» θα εμφανιστούν μετά την κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού και της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και τον χείμαρρο των πυροτεχνημάτων που θα λάμψουν στον πατραϊκό ουρανό κάνοντας τη νύχτα μέρα.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στον Μόλο του Αγίου Νικολάου (στον κεντρικό λιμενοβραχίονα της πόλης), και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, λίγο μετά από την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής Μεγάλης Παρέλασης.

Οι Boney M. είναι ένα φωνητικό συγκρότημα από τη Γερμανία, που δημιουργήθηκε από τον Γερμανό παραγωγό Frank Farian. Αν και γερμανικό το γκρουπ, τα τέσσερα αρχικά του μέλη, η Liz Mitchell ήταν γεννημένη στην Τζαμάικα όπως και η Marcia Barrett, ενώ η Maizie Williams στο Μοντσερράτ και ο Bobby Farrell από την Αρούμπα. Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 1976 και πέτυχε μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1970, παίζοντας disco κομμάτια. Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1980, υπήρξαν διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή του.

Έχοντας έναν 10ετή απολογισμό, ο Frank Farian μετρά 18 πλατινένια και 15 χρυσά lp και πλήθος χρυσών και πλατινένιων singles, ενώ οι πωλήσεις του μετριούνται σε 150 εκατομμύρια παγκοσμίως. Στα τέλη της δεκαετίας του 80 ο Farian έβγαλε στην αγορά τη νέα μορφή των Boney M.

Στα τέλη του 1992 έφτασαν στην κορυφή του εμπορικού βρετανικού top 10 με μια μέγα-μίξη των παλιότερων Νο1 επιτυχιών τους.

Η εκπληκτική ικανότητα να δημιουργούν επιτυχίες και ο ακούραστος προγραμματισμός τους για τουρνέ καθιέρωσε τους Boney M σαν ένα αυθεντικό ποπ γκρουπ των δεκαετιών του 70 και του 80.

Η αστείρευτη ενέργειά τους, το τραγουδιστικό μέρος, τα εξωφρενικά κοστούμια, η γενικότερη εντυπωσιακή εικόνα που εκπέμπουν και οι δυναμικές ζωντανές disco-funk εμφανίσεις τους, τούς καθιερώνουν στην αφρόκρεμα του είδους και της διεθνούς μουσικής σκηνής και επιφυλάσσουν στο κοινό τους μια εξωπραγματική εμπειρία.

Με το πέρασμα των δεκαετιών το φαινόμενο Βoney Μ γιγαντώνεται, ύστερα από τις εκατομμύρια πωλήσεις σε ένα ευρύ κοινό.

Το θρυλικό συγκρότημα στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα εμφανιστεί με την ανανεωμένη σύνθεσή του και την front woman του γκρουπ Maizie Williams, από την πρώτη του σύνθεση της δεκαετίας του ’70, ενώ θα ακουστούν αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια, όπως τα: «Daddy Cool», «Rasputin», «Rivers of Babylon», «Ma Baker», «Gotta Go Home», «Brown Girl In the Ring», «One Way Ticket», «Sunny», «Hooray! Hooray! It΄s a Holi-Holiday», «Belfast» κ.ά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment