PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Στην παράταση ήττα για το Περιστέρι στον τρίτο μικρό τελικό


Το 2-1 στους μικρούς τελικούς της Basket League έκανε η ΑΕΚ που επικράτησε του Περιστερίου με 91-83 στην παράταση.

Καλή εμφάνιση έκανε σε όλη τη διάρκεια η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, αν ο Μπέντιλ δεν ήταν άστοχος μέσα από τη ρακέτα.

Πρώτος σκόρερ με 16 πόντους για την ομάδα της πόλης μας ο Αγραβάνης.

Το Περιστέρι στο ξεκίνημα σαφώς μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθησε να δημιουργήσει διαφορά από το ξεκίνημα. Στα μισά της περιόδου η ομάδα του Πεδουλάκη έφτασε να προηγείται με 9-4 αλλά η «Ένωση» έτρεξε ένα δικό της μίνι σερί για το 9-9 που ήρθε με ένα τρίποντο του Γιορκ και ένα καλάθι του Τζέιμς στον αιφνιδιασμό.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν ξανά γκάζι και με κύριο εκφραστή επιθετικά τον Αγραβάνη, έφτασαν να προηγούνται με 11-17 λίγο πριν το φινάλε με τον Φλέμινγκς, ενώ ο Μωραΐτης στην εκπνοή της πρώτης περιόδου μείωσε με τρίποντο σε 14-17.

Παρά τις προσπάθειες των Μωραΐτη και Ρογκαβόπουλου, το Περιστέρι συνέχισε να βγάζει περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και έφτασε επτά λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της ως τότε, αφού πήρε προβάδισμα με επτά πόντους, με τους Μπέντιλ και Κάλαχαν να φέρνουν το παιχνίδι στο 16-23 (7’11” πριν το ημίχρονο).

Η ομάδα του Μπάνκι προσπάθησε να παίξει καλή άμυνα και να ροκανίσει τη διαφορά με τον Σάκοτα να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά το Περιστέρι έβρισκε λύσεις για να ανεβάσει την τιμή της διαφοράς με τον Αγραβάνη να είναι εύστοχος από τα 6.75 4’00’’ πριν το ημίχρονο.

Την ώρα που η ΑΕΚ δεν έβρισκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, ήρθε η σειρά του Γιαννόπουλου να ξεκλειδώσει την άμυνα του Περιστερίου, με δύο εύστοχα τρίποντα, μειώνοντας στο καλάθι σε 28-30 (3’32’’ πριν το ημίχρονο).

Εκεί φάνηκε πως οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και με ένα επιμέρους 23-19 στη δεύτερη περίοδο, έφτασαν να πάνε προηγούμενη στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με τον πίνακα να δείχνει στην ανάπαυλα το 37-36.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Μπάνκι προσπάθησε να κτίσει τη δική της διαφορά με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Γιορκ και Χάντερ, αλλά ο για ακόμα μια φορά εξαιρετικός, Σκορδίλης, δεν επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να ξεφύγουν στο σκορ, αφού πάντα έβρισκε λύσεις και κρατούσε όρθιο το Περιστέρι επιθετικά.

Ο Γιαννόπουλος από μέση απόσταση έκανε το 49-47 φτάνοντας στου δέκα δικό τους πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου και μετά από ώρα έδωσε ξανά προβάδισμα στην «Ένωση», ενώ ο Ξανθόπουλος αμαρκάριστος από τα 6,75 ανέβασε την διαφορά στο 52-47 4’13’ πριν τη λήξη της περιόδου, για να ολοκληρώσει ένα επιμέρους σερί για την ΑΕΚ ο Χάντερ που ανέβασε τον δείκτη του σκορ 54-47.

Με ένα μίνι σερί στο φινάλε, με ένα τρίποντο του Φλέμινγκς και ένα καλάθι του Μπέντιλ, το Περιστέρι ροκάνισε τη διαφορά, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 62-60 για την ομάδα του Μπάνκι.

Πάντως, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ένα ατομικό σερί 4-0 από τον Μπέντιλ, έφερε το ματς στο 64-64 7’00” πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ενώ με ένα τρίποντο του Καράμπελα η ομάδα του Πεδουλάκη πήρε εκ νέου προβάδισμα με 64-67.

Ο Ξανθόπουλος απάντησε και ισοφάρισε αρχικά και στη συνέχεια με τρίποντο έδωσε προβάδισμα με 70-67 στην «Ένωση» φτάνοντας τους 10 πόντους, 4’13’’ πριν το φινάλε της αναμέτρησης, πριν έρθει σε καθοριστικό σημείο ο Γιορκ να ευστοχήσει σε ακόμα ένα τρίποντο που έφερε την ομάδα του στο +5 και το 73-67 (3’19’’ πριν το τέλος).

 

Ωστόσο, η ομάδα του Πεδουλάκη δεν τα παράτησε, έπιασε στον ύπνο την ΑΕΚ που έχασε τη συγκέντρωση της και με τρίποντο του Γκρέι μείωσε στον πόντο, πριν έρθει ο Βασιλόπουλος για να δώσει νέο προβάδισμα στην ομάδα του με 73-75, σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος.

Ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου 1’19’’ πριν το φινάλε έφερε το ματς στο 76-76, ενώ στην τελευταία επίθεση και με το σκορ στο 77-77 ο Μπέντιλ αστόχησε κάτω από το καλάθι μετά την πίεση από την αντίπαλη άμυνα, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί, Ξανθόπουλους και Γιαννόπουλος που ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ το πήραν πάνω τους και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη με το τελικό να δίνει προβάδισμα στην «Ένωση» με 2-1 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-36, 62-60, 77-77 (κ.δ.), 91-83 (α’παρ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment