PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


Με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού.

Τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, εξασφάλισε, επί της αρχής, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει θέματα που αφορούν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τροποποιεί διατάξεις του νομού 4009 της Άννας Διαμαντοπούλου.

Το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Tο κατατεθέν νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνει ανοικτά ουσιώδη ζητήματα, υποστηρίζουν οι πρυτάνεις, σε ομόφωνο ψήφισμά τους.

Για ψεύδη που επαναλαμβάνονται έκανε λόγο η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη σκοτεινή πλευράς της μεταπολίτευσης», δήλωσε ο Ι. Ραγκούσης.

Την απόσυρση, άλλως την καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment