Κοινωνία

Στην Ιταλία οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Στην Ιταλία βρίσκονται, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, όταν οι τουρκικές αρχές τους ανακάλεσαν στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι οι τουρκικές αρχές θα επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες ιταλικές, προκειμένου οι δύο ακόλουθοι να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Η είδηση για την «εξαφάνισή τους» έγινε γνωστή χθες και οι πληροφορίες τους ήθελαν να έχουν φύγει με τις οικογένειές τους από την Ελλάδα, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Όπως είπε, ορισμένοι διπλωμάτες έχουν διαφύγει από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την εκκαθάριση στους κόλπους του στρατού και του Δημοσίου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθουν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.

Related posts

ΔΥΠΑ: Οριστικοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 18.130 rapid test – 3.295 θετικά την Πέμπτη 21/7

Peristeri News

Λέσβος: Πύρινο μέτωπο στη Μόρια

Peristeri News

Leave a Comment