PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Νίκος Δένδιας


Στην Ίμβρο βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε αρχικά την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου, όπου και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, όπου θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, ενώ θα συναντήσει ομογενειακούς φορείς και ομογενείς.

«Πάντα στην καρδιά μας ο Ελληνισμός της Ίμβρου»

Ο Νίκος Δένδιας, στην αντιφώνησή του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου, τόνισε πως «θα έχουμε πάντα μια θέση στην καρδιά μας για τον Ελληνισμό της Ίμβρου», τον οποίο, όπως είπε, «θα τον στηρίζουμε πάντοτε».

Και σημείωσε με νόημα ότι «μετά την άκρα ταπείνωση και τη Σταύρωση, πάντοτε υφίσταται η Ανάσταση».

«Σεβασμιώτατε, Άγιοι Πατέρες,

Είναι και για εμένα, ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Δημοκρατίας, μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Ίμβρο.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στο πλαίσιο των δυνάμεών μας, θα έχουμε πάντα μια θέση στην καρδιά μας για τον Ελληνισμό της Ίμβρου. Να ξέρετε, επίσης, ότι θα τον στηρίζουμε πάντοτε.

Και θα μου επιτρέψετε να σας πω, Σεβασμιώτατε, κάτι που εσείς γνωρίζετε κάλλιον εμού. Ότι μετά την άκρα ταπείνωση και τη Σταύρωση, πάντοτε υφίσταται η Ανάσταση.

Είμαι, λοιπόν, ευτυχής. Ο Θεός με αξίωσε να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για τη φιλόφρονα υποδοχή και να πω ότι προσβλέπω να κάνουμε τον Επιτάφιο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους εμάς.

Ευχαριστώ πολύ».

Δείπνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί επίσης το χωριό Αγρίδια, όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, όπου θα χοροστατήσει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment