PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα η διαχείριση των απορριμμάτων στο Περιστέρι!


Ανακοίνωση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Ανακοίνωση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου:

Η Διοίκηση Παχατουρίδη, υλοποιώντας το σχεδιασμό της περιφέρειας Αττικής, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης απορριμμάτων (ΤΣΔ) ετοιμάζεται να εγκαταστήσει κέντρα επεξεργασίας αποβλήτων μέσα στην πόλη!

Φέρνει για συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 29/9/2015 πρόταση-πλαίσιο με την οποία στοχεύει:

· Να μονιμοποιήσει και να επεκτείνει τις παράνομες δράσεις στο Άλσος Περιστερίου σχετικά με την επεξεργασία των απορριμμάτων, όπως ο λειοτεμαχιστής κλπ.

· Να τροποποιήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της πόλης προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της και να παραδώσει στην εμπορική χρήση χώρους πρασίνου της πόλης.

· Να εκχωρήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα τη διαχείριση των απορριμμάτων διαμορφώνοντας όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας σε βάρος του περιστεριώτικου λαού.

· Να φορτώσει εξ’ ολοκλήρου το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στη λαϊκή οικογένεια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου είναι αντίθετη με αυτές τις επιδιώξεις της Διοίκησης του Δήμου. Καλεί το λαό της πόλης να αντιδράσει, να ανατρέψει το σχεδιασμό (Δήμου, Περιφέρειας, Κυβέρνησης, ΕΕ) και να επιβάλει διαχείριση των απορριμμάτων με βάση το λαϊκό συμφέρον.

· Καμιά εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων γιατί φορτώνει το κόστος στα λαϊκά στρώματα με τέλη, ανταποδοτικά χαράτσια, πρόστιμα κλπ

· Διαχείριση των απορριμμάτων αποκλειστικά από δημόσιο-δημοτικό φορέα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους (πρόληψη παραγωγής, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, υγειονομική ταφή υπολειμμάτων) .

· Καθορισμός σύγχρονων όρων συλλογής και αποκομιδής από δημοτική υπηρεσία με κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.

· Στελέχωση της υπηρεσίας με εργαζόμενους με μόνιμη θέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

· Απομάκρυνση του γκαράζ και των άλλων δραστηριοτήτων από το Άλσος. Δημιουργία ενιαίου Άλσους που θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους μεταξύ Δωδεκανήσου–Αναπαύσεως– Λάρνακος και το χώρο του σημερινού νεκροταφείου με την απομάκρυνσή του από το κέντρο της πόλης.

Η πρότασή μας προφανώς έρχεται σε σύγκρουση με την ασκούμενη πολιτική αλλά εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του περιστεριώτικου λαού για καθαρή πόλη με χώρους πρασίνου και αναψυχής χωρίς χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment