PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια


Υπό δρακόντεια μέτρα αλλά και αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων μεταφέρθηκαν το πρωί στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, από τη ΓΑΔΑ, οι περίπου 100 συλληφθέντες χούλιγκαν για την επιδρομή τους το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της Ένωσης.

«Από πού θα φύγετε ρε;», «Νεοναζί», «δολοφόνοι», «φασίστες, το φάγατε το παιδί» τους φώναζαν οι συγκεντρωμένοι όταν τους αντιλήφθηκαν μέσα στα οχήματα της Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες- ανάμεσά τους και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας καθώς προσπάθησαν να φύγουν από την Ιταλία- έφτασαν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων λίγο μετά τις 12:00 μέσα σε τρεις κλούβες της Αστυνομίας και ένα λευκό λεωφορείο.

Τρεις ώρες μετά παραμένουν μέσα στα οχήματα καθώς οι εισαγγελείς μελετούν την δικογραφία για να τους ασκήσουν ποινικές διώξεις, πιθανότητα για βαριά κακουργήματα.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών μελετούν την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα επεισόδια οπαδικής βίας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και θα απαγγείλουν κατηγορίες κατά περίπτωση στους συλληφθέντες. Αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, σε άλλο κτίριο, προκειμένου να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Η διαδικασία πάντως αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια, δεδομένου του αριθμού των συλληφθέντων.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Έτσι δεν είναι γνωστό εάν θα περιλαμβάνεται στη δικογραφία το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ο δολοφόνος του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Η βασική εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο δράστης βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, όμως αναμένονται τα αποτελέσματα πληθώρας εργαστηριακών ελέγχων προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, ελήφθη από όλους τους συλληφθέντες γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα. Εξετάζεται επίσης ό,τι έχει συλλεχθεί έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ (μαχαίρια, ρόπαλα, πέτρες) αλλά και τα οχήματα των χούλιγκαν που έχουν εντοπιστεί (τουλάχιστον 15).

Παράλληλα, γίνεται συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όσο και από το διαδίκτυο, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την δολοφονική επίθεση αλλά και από το κομβόι των χούλιγκανς το οποίο διέσχισε τη μισή χώρα.

Κρίσιμα στοιχεία αναμένονται επίσης από την άρση του απορρήτου του τηλεπικοινωνιών που αναμένεται για να «ξεκλειδώσει» τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων προκειμένου να γίνει ανάκτηση των δεδομένων.

Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση, φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει το σημείο μηδέν της δολοφονικης επίθεσης σε βάρος του 29χρονου. Το σημείο μηδέν είναι η τοποθεσία όπου ο 29χρονος φαίνεται να δέχθηκε επίθεση από ομάδα χούλιγκαν και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο όπου φαίνεται να κατέρρευσε. Σε εκείνο το σημείο έχουν βρεθεί κηλίδες αίματος, οι οποίες έχουν συλλεχθεί από την διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στο θύμα. Αντίστοιχα υπάρχουν και άλλες κηλίδες και αποτυπώματα με αίμα μέχρι το σημείο όπου κατέρρευσε.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν σε αυτό το σημείο, προσπαθώντας να εντοπίσουν αν υπάρχουν κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει την επίθεση. Βέβαια, δεδομένου ότι είναι νύχτα και οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, θεωρείται ότι είναι δύσκολο να «καθαρίσουν το υλικό προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες. Υπάρχει, ωστόσο, η πιθανότητα να υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά και λεπτομέρεις που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην πορεία των ερευνών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας καθώς, κατά πληροφορίες αναζητούνται ακόμα 50 άτομα. Γι’ αυτό και έχουν στηθεί μπλόκα σε εθνικές οδούς και σύνορα, ενώ πραγματοποιούνται επίσης έλεγχοι σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύμματα καταχωρημένα στην πλατφόρμα Airbnb σε όλο το λεκανοπέδιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τετάρτης προσήχθη ακόμα ένας Κροάτης που επέβαινε σε λεωφορείο φιλάθλων του Παναθηκαϊκού, έξω από τα Γιάννενα. Σύμφωνα πάντα με την δημόσια τηλεόραση, φαίνεται να σχετίζεται με τους πέντε Κροάτες που επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας. Αυτή τη στιγμή έχει προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και θα διερευνηθεί εάν είχε συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι συλληφθέντες φαίνεται πως υποστήριξαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δεν ήρθαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να παρακολουθήσουν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ από τις καφετέριες. Σημειώνεται βέβαια ότι η UEFA είχε απαγορεύσει την μετακίνηση οπαδών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment