PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στην Εντατική ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με καρδιολογικό πρόβλημα


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτης της πολιτικής παράταξης Forza Italia, νοσηλεύεται ξανά στο νοσοκομείο, «Σαν Ραφαέλε» (Μιλάνο) έχοντας υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και αναμένοντας περαιτέρω έρευνες. Ο Καβαλιέρε εισήχθη με έντονη δύσπνοια, λόγω προβλημάτων στο καρδιακό και αναπνευστικό σύστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera..

Ο 86χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρώην ιδιοκτήτης της Μίλαν και νυν της Μόντσα, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Serie A, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Λομβαρδίας από την περασμένη Δευτέρα έως την περασμένη Πέμπτη για «ιατρικό έλεγχο», όπως είχε αναφερθεί.

Ο «Καβαλιέρε» επέστρεψε στο σπίτι του στις 31 Μαρτίου, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία κι ευχαριστώντας τους οπαδούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξή τους.

«Ευχαριστώ όλους όσοι θέλησαν να μου αφιερώσουν μια σκέψη εγγύτητας και στοργής τις τελευταίες μέρες», έγραψε. «Έχω ήδη επιστρέψει στη δουλειά πάνω στα κύρια θέματα αυτών των ημερών, έτοιμος και αποφασισμένος να δεσμευτώ, όπως εγώ πάντα, για τη χώρα που αγαπώ».

Την Κυριακή –μόλις πριν από τρεις μέρες– ο αρχηγός της Forza Italia είχε επίσης αστειευτεί με τους ακόλουθούς του:

«Σήμερα είναι Κυριακή των Βαΐων (σ.σ. για τους Καθολικούς), αλλά για μένα είναι και η γιορτή όλων των λουλουδιών. Τα λατρεύω όλα αλλά κυρίως τις τουλίπες, ειδικά για την ποικιλία των χρωμάτων τους. Δείτε λοιπόν τι έκανα: ένα γκαζόν, ένα μεγάλο γκαζόν γεμάτο τουλίπες στο σπίτι μου, σας αρέσουν; Σας χαιρετώ και σας αγκαλιάζω όλους».

Πριν από τη νοσηλεία της περασμένης εβδομάδας ο 86χρονος Μπερλουσκόνι είχε νοσηλευτεί στο «Σαν Ραφαέλε» λίγο περισσότερο πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2022, στο τέλος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τότε ήταν μια ουρολοίμωξη που προκάλεσε τη νοσηλεία του, η οποία κατέστησε απαραίτητη την εφαρμογή μαζικών θεραπειών.

Ο ιδρυτής της Forza Italia έχει νοσηλευτεί πολλές άλλες φορές τα τελευταία χρόνια: τον Σεπτέμβριο του 2020 βρέθηκε θετικός στον ιό Sars-CoV-2 κι εμφάνισε συμπτώματα της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της αμφοτερόπλευρης πνευμονίας.

Τον Ιούνιο του 2016 είχε υποβληθεί -πάλι στο ίδιο νοσοκομείο- σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας και το 2019 είχε χειρουργηθεί για εντερική απόφραξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment