PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στην Αθήνα το Άγιο Φως με μεγάλη καθυστέρηση


Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, την 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στις 8.15 μ.μ. το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι κ. Δαμιανός, ενώ η υποδοχή του θα πραγματοποιηθεί με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Ενόχληση σε κύκλους της Εκκλησίας για το αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ως σημείο υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αντί για τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» που χρησιμοποιείται παραδοσιακά έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση κύκλων της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την αλλαγή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, δίχως όμως να λάβει περαιτέρω εξηγήσεις. Ο υφυπουργός φέρεται να του είπε πως η εντολή προήλθε από ανώτερα κλιμάκια.

Η απόφαση της πολιτείας ενόχλησε τον κ. Νικόλαο, πρώτον διότι θεώρησε πως η χρήση της Ελευσίνας υποβαθμίζει την υποδοχή του Αγίου Φωτός και δεύτερον γιατί το στρατιωτικό αεροδρόμιο βρίσκεται γεωγραφικά έξω από την δικαιοδοσία του.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας αποφάσισε να μη συνοδεύσει την ελληνική αποστολή η οποία μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα υπό τον κ. Μπόλαρη και δεν προτίθεται να μεταβεί στην Ελευσίνα για την τελετή υποδοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment