PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Αθήνα την Κυριακή η Β. Νιούλαντ


Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις.

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νιούλαντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νιούλαντ συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, στελέχη επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν διμερή και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου και επενδύσεων.

Στις 4 Φεβρουαρίου η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου.

Θα συναντηθεί, επίσης, με ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους ηγέτες, μεταφέροντας την αμερικανική υποστήριξη για την επιτάχυνση της προόδου προς μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 5 Φεβρουαρίου η κ. Νιούλαντ θα επισκεφθεί την Πράγα, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της τσεχικής κυβέρνησης για να συζητήσουν διμερή και διεθνή θέματα, καθώς και με τσέχους ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τέλος, θα μεταβεί στο Κίεβο για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της αντιπολίτευσης, της κοινωνίας των πολιτών και στελέχη επιχειρήσεων για την προώθηση συμφωνίας με τη νέα κυβέρνηση και το σχέδιο δράσης, όπως αναφέρεται, που μπορεί να θέσει την Ουκρανία και πάλι στο προσκήνιο προς την εκπλήρωση των προσδοκιών του ουκρανικού λαού για τη δημοκρατία, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την οικονομική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι η κ. Νιούλαντ συνοδεύει σήμερα τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο ταξίδι του στο Βερολίνο και στη συνέχεια στο Μόχανο για τη Διάσκεψη Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment