PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός


Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της χώρας του.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της χώρας του.

Αυτή την ώρα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, η οποία θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, θα υπογραφούν περισσότερες από δέκα συμφωνίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον εμπορικό, ναυτιλιακό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στις πέντε το απόγευμα, και αμέσως μετά θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO στον Πειραιά.

Είναι η πρώτη επίσκεψη κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 24 χρόνια, και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της δύσκολης συγκυρίας τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο θα δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” στην ελληνική οικονομία και θα προχωρήσει σε αποτελεσματικές ενέργειες για να στηρίξει την ασταθή οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Κινέζος πρεσβευτής στην Ελλάδα Λούο Λιντσουάν τόνισε στο πρακτορείο ότι η επίσκεψη του Ουέν “θα στείλει και πάλι ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι η Κίνα έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και προχωράει σε αποτελεσματικές ενέργειες για την στήριξη της Ελλάδας, του ευρώ και της ΕΕ, ώστε να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν την κρίση και να πετύχουν σταθερή ανάκαμψη”.

Ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Σινχούα, χαρακτήρισε την επίσκεψη “επιτομή του δυναμισμού και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών”. “Τον υποδεχόμαστε”, προσθέτει, “με μεγάλη εγκαρδιότητα. Αυτή η επίσκεψη δείχνει την πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση την οποία αναπτύσσουμε προς αμοιβαίο όφελος”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment