PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Στημένη η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ»


Μαγείρεμα όσον αφορά το έλλειμμα του 2009 -και μάλιστα με συνδρομή από Βρυξέλλες- καταγγέλλει ότι έκανε η κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Μαγείρεμα όσον αφορά το έλλειμμα του 2009 -και μάλιστα με συνδρομή από Βρυξέλλες- καταγγέλλει ότι έκανε η κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM λίγα μόλις 24ώρα μετά την «πολιτική θύελλα» που προκάλεσαν οι δηλώσεις της κας Γεωργαντά, τόνισε ότι απευθύνθηκε στον Όλι Ρεν ρωτώντας πότε μπαίνουν στο έλλειμμα γενικής κυβέρνησης οι ΔΕΚΟ, βάσει των κανονισμών της ΕΕ.

«Η απάντηση που πήρα ήταν όταν ισχύει ο κανόνας του 50%, δηλαδή τα έσοδα να είναι κατά 50% λιγότερα από τα έξοδα. Εντούτοις, η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εντάξει στο έλλειμμα τον ΟΣΕ, τον ΗΛΠΑΠ, την ΕΘΕΛ και άλλες ΔΕΚΟ και σε αυτό έβαλαν «πλάτη» και οι Βρυξέλλες» κατήγγειλε ο κ. Χουντής.

«Ευθύνη έχουν και οι Βρυξέλλες αλλά η ευθύνη ανήκει κυρίως στην ελληνική κυβέρνηση. Φούσκωσε το έλλειμμα εν γνώσει της παραπάνω και νομίζω ότι έγινε σκόπιμα για να υλοποιηθούν οι άλλες λειτουργίες που είχαν δρομολογηθεί, δηλαδή η εμπλοκή του ΔΝΤ και του αμερικάνικου παράγον τα στην ευρωζώνη» σημείωσε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω την πεποίθηση ότι η ιστορία ήταν στημένη από πριν τις εκλογές και έχει σχέση και με όσα γίνονται σήμερα με τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας. Και έχω στοιχεία για αυτά που σας λέω» κατέληξε ο κ. Χουντής απευθυνόμενος στον γνωστό δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment