PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Βουλή οι υπερχρεωμένοι Δήμοι Αιγάλεω και Ζωγράφου



Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Γ. Χαραλαμπόπουλου για τα προβλήματα χρηματοδότησης

Σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2011, το πρωί θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Χαραλαμπόπουλου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν ορισμένοι υπερχρεωμένοι Δήμοι, όπως οι Δήμοι Αιγάλεω και Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαραλαμπόπουλος επεσήμανε ότι το πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης αντιμετωπίζουν αρκετοί Δήμοι λόγω της συσσώρευσης χρεών έναντι Τραπεζών και ιδιωτών τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Παρόλο που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα για την οικονομική εξυγίανση και δανειοδότηση των υπερχρεωμένων δήμων, με πιο πρόσφατη την υπ.αρ. 43288/04-10-2011 ΥΑ του Υπουργού Εσωτερικών για τα Ειδικά Προγράμματα Εξυγίανσης του άρθρου 262 του ν. 3852/2010, ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους είναι μεγάλος ενώ και η δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με βάση το άρ. 264 του ν. 3852/2010 δεν είναι πάντα εφικτή λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν Δήμοι, όπως ο Δήμος Αιγάλεω και ο Δήμος Ζωγράφου, που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδά, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων, λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης των άλλων χρεών τους.

Και θέτει στους Υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

1) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να παρασχεθεί άμεσα βοήθεια σε συγκεκριμένους Δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης;

2) Σκοπεύετε να προβείτε σε προπληρωμές από τους Κ.Α.Π. στους Δήμους αυτούς για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους σύμφωνα με το άρ. 264 παρ. 3 του ν. 3852/2010;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment