PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη Βαλκανική και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής ο Νικόλαος Άτλας


Ο μαθητής της Β’ Λυκείου της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, πέρασε με επιτυχία από την 3η και τελική φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού

Ο μαθητής της Β’ Λυκείου της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου Νικόλαος Άτλας, πέρασε με επιτυχία από την 3η και τελική φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής και συγκαταλέγεται πλέον στους 12 μαθητές από όλη την Ελλάδα που θέτουν υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βαλκανική και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής του σχολείου σημείωσε την 5η καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους μαθητές του Λυκείου και απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο πενθήμερο προπαρασκευαστικό camp μέσω του οποίου θα γίνει η τελική επιλογή των μελών της Εθνικής Ομάδας.

Σκοπός του camp είναι η συστηματική προετοιμασία των διαγωνιζομένων και η προσαρμογή τους στα θέματα των διεθνών διαγωνισμών προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας.

Με την ολοκλήρωση του camp οι συμμετέχοντες αξιολογούνται στην επίλυση προχωρημένων προβλημάτων αλγοριθμικής και προγραμματισμού από μέλη ΔΕΠ Ελληνικών Πανεπιστημίων ή από υποψήφιους διδάκτορες αντίστοιχων τμημάτων.

Το άθροισμα της βαθμολογίας του camp και της τελικής φάσης δίνει την τελική κατάταξη των μαθητών.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Leave a Comment