PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη Μαδρίτη ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών και πληροφορικής του 3ου ΕΚ Περιστερίου


Το 3ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας στη Μαδρίτη, ΚΑ1/Erasmus+ με τίτλο σχεδίου: “Σύγχρονες μέθοδοι τρισδιάστατης απεικόνισης για την δημιουργία ψηφιακού υλικού επαυξημένης πραγματικότητας..” με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA122-VET-000030917 το διάστημα 12/02/2023 έως 25/02/2023. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 14 μαθητές της Β΄ και Γ’ τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών 2 μαθητές της Β’ τάξης Πληροφορικής και 2 εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές απόκτησαν θεωρητικές γνώσεις σε θέματα 3D σχεδίασης και επαυξημένης πραγματικότητας. Στο πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης χρησιμοποίησαν προγράμματα τρισδιάστατης σχεδίασης όπως το 3D Modeling και προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας όπως το UnityAR. Στα πλαίσια του μαθήματος δημιούργησαν δικά τους 3D μοντέλα και στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων ξεναγήθηκαν το μουσείο Libro (τυπογραφίας & Τέχνες Βιβλίου), όπου ήρθαν σε επαφή με την τεχνολογία των εκτυπώσεων από την απαρχή της έως και σήμερα. Επίσης επισκεφτήκαν το μουσείο Τεχνολογίας και Επιστήμης. Το μουσείο παρέχει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να κάνουν πειράματα και να αποκτήσουν γνώσεις σε φυσικά φαινόμενα (κύμα, διάθλαση φωτός, ηλεκτρισμό κ.α.) και τεχνολογία όπως μηχανές εσωτερικής καύσης.

Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις που ενίσχυσαν το βιογραφικό και επαγγελματικό τους προφίλ και διαπίστωσαν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που τους προσφέρει το επάγγελμά τους σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας καθώς ξεναγήθηκαν στα κορυφαία αξιοθέατα της Μαδρίτης όπως: αγορά San Miguel, Plaza Mayor, Plaza del Sol, Plaza de Espana, Gran Via, Καθεδρικός ναός Almudeua, πύλη του Τολέδο, Plaza de Cibeles, Βασιλικά Ανάκτορα, Κρυστάλλινο παλάτι, πάρκο Retiro, Τολέδο και επισκέφθηκαν τα μουσεία με έργα τέχνης : Πράδο, Reina Sofia, El Creco, Gaixa Forum, Imprenta Municipal-Artesdel.

Απέκτησαν και ανέπτυξαν γλωσσικές δεξιότητες στην Αγγλική και εν μέρει στην Ισπανική γλώσσα και τους δόθηκε η δυνατότητα να εξασκήσουν την ορολογία ειδικότητας στα Αγγλικά, που είναι πολύ σημαντικό για την εργασία σε ένα εξειδικευμένο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη χώρα τους με διάθεση να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της εμπειρίας τους και των γνώσεων που απεκόμισαν και να τις μεταδώσουν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Η υλοποίηση της εκπαιδευτικής κινητικότητας του Erasmus+ στη Μαδρίτη, θα δώσει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό στον χαρακτήρα του σχολείου, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς και επιχειρήσεις στην Ευρώπη και θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Leave a Comment